Wie een tractor ouder dan 35 jaar bezit, kan meedoen met de Trekker Zomertoer.
Wie een tractor ouder dan 35 jaar bezit, kan meedoen met de Trekker Zomertoer. (Foto: Adobe Stock)

'Samen genieten van de omgeving en gezelligheid'

REGIO - Trekkereigenaren kunnen 16 juni meedoen met de Trekker Zomer Toer door West-Friesland. De rit is bedoeld voor oude tractoren met een minimale snelheid van 18 km/u.

Doe mee met de Trekker Zomer Toer

Johan Kruijer (50) uit Berkhout en Koos van Diepen (56) uit Ursem organiseren, vanwege het succes van voorgaande jaren, voor de vierde keer een tocht voor oude tractoren welke ouder zijn dan 35 jaar.

De trekkers dienen WA verzekerd te zijn en deelnemers rijden mee op eigen risico.

Trekker-eigenaren

Johan zit op de vrachtwagen bij HVC en is wel wat groot materieel gewend. "Dit evenement leeft echt bij de trekker-eigenaren van de oudere modellen. Vorig jaar hadden we zo'n vijftig aanmeldingen. Als we dit keer boven dat aantal komen, splitsen we de groep en start de eerste groep om 08.30 uur vanaf de Noorddijkerweg 80 in Ursem. De koffie en thee staan om 08.00 uur al klaar. De tweede groep deelnemers rijdt dan een kwartiertje later weg, anders zou de lint tractoren te lang worden. Er zit dan zo'n anderhalve kilometer tussen."

Goed verzorgd

De tractoren rijden door diverse dorpen, onder meer Obdam, Hensbroek, Oudkarspel, Schoorldam, Tuitjenhorn en Warmenhuizen. "Mijn vrouw Monique en schoonzus Daniƫlle verzorgen de catering. Zij rijden voor de stoet uit. Omstreeks 10.30 uur komt de groep aan voor een eerste stop in Burgerbrug. Zij zorgen dan voor drinken met appeltaart. De rit wordt 11.00 uur hervat om ongeveer om 12.30 uur de lunch te nuttigen in Kolhorn. Die ook keurig door de dames is verzorgd."

Samen genieten

Iedereen stapt om 13.00 uur stapt weer op de tractor. De bedoeling is omstreeks 16.00 uur terug te zijn op het startadres. Iedereen kan nog even gezellig napraten onder het genot van een drankje. Consumpties bij terugkomst zijn voor eigen rekening. Deelnemers schuiven rond 17.30 uur aan voor een warm/koud buffet. Kosten voor deze dag zijn 35 euro per persoon. Aanhang kan vanaf 16.00 uur aansluiten en ook deelnemen aan het warm/koud buffet voor 20 euro. Het bedrag dient voor 13 juni betaald te zijn. Dit kan via rekeningnummer NL07 RABO 0148507220 ten name van K. van Diepen. Vergeet de naam niet te vermelden. Aanmelden kan tot en met 12 juni en via westfriesetrekkergroep@hotmail.com.

Meer weten?

Meer informatie of vragen? Neem contact op met Johan Kruijer, tel. 06-12879719 of Koos van Diepen, tel. 06-53881754. "Koos en ik vinden het leuk om te organiseren en zorgen graag dat alle deelnemers een mooie middag hebben. Samen genieten van de omgeving en de gezelligheid."

Doe mee met de vierde Trekker Zmertour. Opgeven kan nog!