Open tuinen bezoeken is een leuk uitje voor het hele gezin.
Open tuinen bezoeken is een leuk uitje voor het hele gezin. (Foto: Shutterstock)

Fietstocht langs open tuinen in regio

REGIO - Iedereen die geïnteresseerd is in mooie tuinen kan zaterdag 15 en zondag 16 juni van 11.00 tot 17.00 uur meedoen aan de Groei & Bloei Fietstocht langs opengestelde tuinen in de regio.

Ideetjes opdoen voor eigen tuin

De fietstocht gaat dit jaar langs open tuinen in de dorpen Grosthuizen, Avenhorn en Berkhout. In deze drie mooie Noord-Hollandse dorpen heeft de organisatie vele enthousiaste tuineigenaren bereid gevonden hun tuin open te stellen. Zij verrassen belangstellenden dit keer weer door al het moois wat zij hebben gecreëerd in hun tuin en wat meestal niet zichtbaar is vanaf de weg.

Jong en oud is welkom in onderstaande tuinen.

De opengestelde tuinen in Avenhorn zijn van de familie Pronk, Julianastraat 21b; Piet en Ada Bakker, Julianastraat 32 en familie Brinkman, Bonkelaar 11. Maar gezinnen kunnen ook op de fiets langs de familie Ruiter, Grosthuizen 94a in Grosthuizen en de familie Boots, Westeinde 272 en mevrouw Belt, Oosteinde 99 (alleen zondag open) in Berkhout.

Informatiestand

In de tuin van de familie Brinkman staat de Groei & Bloei informatiestand met informatie over de vereniging en een aantrekkelijk aanbieding voor nieuwe leden. Koffie en thee met iets lekkers is hier ook verkrijgbaar.

Voor uitgebreide informatie over de tuinen en routekaartje, zie op www.hoorn.groei.nl en www.facebook.com/GroeiBloeiHoorn,