Help jonge mantelzorger om tijd voor zichzelf aan te vragen

REGIO - Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot en met 24 jaar die opgroeien met een ziek, verward, verslaafd, depressief of gehandicapt familielid. Dat kan grote impact hebben op het leven van deze kinderen. Helemaal als zij daardoor veel taken op zich moeten nemen.

Het is belangrijk dat ook deze jonge mantelzorgers leuke dingen blijven doen. Sporten of met vrienden op stap en tijd voor henzelf is belangrijk. Wie kent een jonge mantelzorger? Ga eens met ze in gesprek en vraag hoe het met ze gaat. Ook jonge mantelzorgers kunnen hulp krijgen. Wie wil ze de weg wijzen?

Help time-out aanvragen

Organisaties als Mee & de Wering (www.meewering.nl), Kennisplatform Mantelzorg (www.ikzorg.nu/jmz) en Wijkteam Opmeer (www.opmeer.nl) hebben deze informatie en kunnen helpen. Zo gaat wijkteamlid Wendy Kok vrijblijvend met hen in gesprek. Laat jonge mantelzorgers bellen naar 0226-363 333 en laat hen vragen naar Wendy of appen via 06-53172894. Een e-mail sturen kan ook gemeente@opmeer.nl.

Recht op cadeaubon

Jonge mantelzorgers zijn er bij gebaat dat ze zich registreren bij de gemeente. Zij ontvangen dan een VVV-cadeaubon van 25 euro. Het Wijkteam kan ze met lotgenoten in contact brengen en ze ondersteunen in hun zorgtaken.