De spelers van Rederijkamer Elena geven het publiek een geweldige avond. Mis de voorstelling niet!
De spelers van Rederijkamer Elena geven het publiek een geweldige avond. Mis de voorstelling niet! (Foto: aangeleverd)

'Lachspieren zijn volgende dag nòg te voelen'

GROSTHUIZEN - De leden van Rederijkerskamer Elena staan in Brasserie de Grost op de planken met 'Ach, wat is perfect', geschreven door J. Spijker. "Een klucht waarbij de lachspieren veelal worden gebruikt en het kan zijn dat die een dag later nòg te voelen zijn", lacht Martine Doodeman, bestuurslid van de vereniging.

Ach, wat is perfect in De Grost

Rederijkerskamer Elena is een kleine toneelvereniging met minimaal twee uitvoeringen per jaar.

"In de sinterklaastijd hebben wij zeker vijf tot zes voorstellingen die allemaal stuk voor stuk uitverkocht zijn. We hebben een vaste groep spelers in december, maar Sinterklaas neemt soms een nieuw Pietje mee. De kinderen vinden het geweldig en de eerste aanmeldingen komen in oktober al binnen, met de vraag: wanneer zijn de voorstellingen? Dan kan ik alvast reserveren. Dat is zo leuk. De regisseur van het sinterklaastoneel, Jeannette van Wiltenburg-Zuidland, heeft de hele groep goed onder controle en het enthousiasme spat er vanaf als ze spelen."

Jeugdtoneel

De verenigingsleden draaiden afgelopen maand zelfs een derde productie. Speciaal voor de kinderen, want ze wilden zo graag weer spelen. "Het duurde ze veel te lang voor het weer december was", zegt Martine. "Daar hebben we gehoor aan gegeven. Ze hadden er veel zin in en het was een geweldig toneelweekend."

Kermis

Het eerste weekend van juli is het in Grosthuizen kermis. Die wordt standaard gestart met een toneelstuk op vrijdagavond, dit jaar valt dat op 5 juli. " Maar het weekend ervoor zaterdag 29 juni en woensdag 3 juli spelen we het stuk ook. Zo kan iedereen op zijn eigen moment kijken. Ik heb gisteren even gekeken bij de groep toen ik een foto maakte. Alle leden zitten al goed in hun rollen, de teksten rolden er prima uit. Nu nog de puntjes op de i, kleding afstemmen, goed hun plaats weten waar ze moeten staan, wie doet de grime van welk lid of laatste kastje of stoel regelen om het decor aan te kleden."

Rogier weet raad

Problemen met de overgang, dames, Rogier weet raad. Daar komen Karin en Elly ook achter. Niet dat hun echtgenoten hier nou zo gelukkig mee zijn. Joost zeker niet! Hij heeft z'n chef Manders meegenomen om hem voor te stellen aan zijn perfecte vrouw. Maar wat moet je doen als je perfecte vrouw plotseling totaal is veranderd? Ten einde raad besluit hij om zichzelf dan maar als zijn vrouw te verkleden, met alle gevolgen van dien. Manders vraagt zich hierdoor af of Joost nog wel de perfecte plaatsvervanger is voor zijn bedrijf. Gelukkig voor iedereen is daar oma...

Iedereen is welkom tijdens één van de voorstellingen: zaterdag 29 juni, woensdag 3 en vrijdag 5 juli om 20.00 uur in De Grost, Grosthuizen 80. Graag kaarten reserveren via de e-mail: ReserverenElena@gmail.com. Een kaartje kost 6 euro.