Eva Nieuwenhuizen, Merel Winder, Mara Slippens, Zoë Voorthuijzen en Sam van der Hilst. Liggend: Isa Droomers.
Eva Nieuwenhuizen, Merel Winder, Mara Slippens, Zoë Voorthuijzen en Sam van der Hilst. Liggend: Isa Droomers. (Foto: aangeleverd)

Met drie startbewijzen naar NK

HOOGWOUD - Sam van der Hilst, Zoë Voorthuijzen, Mara Slippens, Merel Winder en Eva Nieuwenhuizen van TopTurnen Opmeer turnden zondag 16 juni hun laatste kwalificatiewedstrijd voor plaatsing voor het Nederlandskampioenschap in de eredivisie.

Mara en Merel hadden zich al geplaatst tijdens de eerste kwalificatie in Vianen, Sam heeft zich afgelopen zondag ook geplaatst voor het aankomende NK. Zoë miste met 0,8 punt en Eva met 0,2 punt plaatsing voor het nationale toernooi van volgende week. Extra zuur, omdat beide dames de beste prestatie van het seizoen deze dag neerzetten. Eva behaalde op het toestel sprong een tweede plaats, waardoor zij hiermee een toestelfinale binnensleepte. Naast de toestelfinale van Eva op sprong, maakt Merel zich op voor een balkfinale en Mara voor de toestellen vloer, sprong en brug, die een dag na de meerkamp op zondag plaatsvinden. Het NK, georganiseerd door de KNGU, vindt aankomend weekend plaats in Ahoy.