Jubileumconcert Erato bij Bonifatiusschool

SPANBROEK - De oprichtingsvergadering van de fanfare vond 4 juni 1959 plaats in Spanbroek. In de gemeenschap was behoefte aan een eigen fanfare voor het opluisteren van festiviteiten en activiteiten in het dorp.

Omringende dorpen hadden al jaren een fanfare, maar deze ontbrak nog in Spanbroek-Opmeer. Eerst werd geprobeerd om een vier-dorpen-fanfare (Spanbroek, Opmeer, Hoogwoud en Aartswoud) op te richten. Maar toen die poging strandde, besloot het driemanschap Dam, Koenis en Koelemeijer dat het tijd werd voor een eigen fanfare.

Prijsvraag

Middels een prijsvraag in het vereniging- en informatieblad voor Opmeer en omgeving DVG (Door en Voor de Gemeenschap) kwam men tot de naam voor de nieuwe vereniging: Erato. Dit is een van de negen muzen, de dochters van Zeus en beschermgoden van de kunst; Erato richtte zich vooral op de minnekunst.

Erato 60 jaar

Jubileumconcert

De vereniging wil kort stilstaan bij het zestigjarig bestaan tijdens een jubileumconcert op zaterdag 6 juli om 19.30 uur, op het plein van de Bonifatiusschool, Veldstralaan 4 in Spanbroek.

Dirigent Thomas Geerts heeft, in samenspraak met de muziekcommissie, het programma opgesplitst in twee delen. Het eerste deel bestaat uit een muzikale terugblik op zestig jaar Erato, tijdens het tweede deel schuiven PlekZat!-gasten aan en wordt een korte terugblik gegeven op het PlekZat!-evenement in de kermistent.

Vrij entree

De entree is vrij. Kom gezellig luisteren naar fanfaremuziek anno 2019. Bij slecht vindt het concert plaats in de aula van de school.