Marijke begeleidt leden met paardrijden.
Marijke begeleidt leden met paardrijden. (Foto: aangeleverd)

VPG Opmeer viert veertigjarig jubileum

OPMEER - Vereniging Paardrijden Gehandicapten Opmeer viert 5 juli haar veertigjarig bestaan. In de zalen van het clubgebouw van 'De Wildebras', Balkweiterhoek 56 in Zwaagdijk-west, geven om 20.00 uur voorzitter Paulien Knol en de wethouder van Opmeer met een openingswoord het startsein voor het feest met muziek en dans.

Voor genodigden is hieraan voorafgaand een barbecue georganiseerd. In de grote zaal wordt een drive-in show gehouden, en voor een wat rustiger gesprek tussen veel oude bekenden is de tweede zaal in gebruik, waar op een groot scherm foto's van de afgelopen veertig jaar worden vertoond. Belangstelling. Iedereen is van harte welkom om dit feest vanaf 20.00 uur mee te maken.

Paardrijden

VPGO zorgt al veertig jaar ervoor dat mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking elke vrijdagavond kunnen paardrijden in Manege Warnaar in Oude Niedorp. Voor 40 euro per maand kunnen gehandicapten zich aansluiten bij de VPG Opmeer waar ruiters vanaf 8 jaar tot 50-plus meerijden. Ze krijgen dan elke week les, er worden feestavonden en onderlinge wedstrijden georganiseerd en gaan op ruiterkamp. Aan de tweejaarlijkse Nationale Special Olympics doet ook een afvaardiging van de ruiters mee. Drie dagen lang wordt dan een groot sportfeest gehouden met wedstrijden, optredens en feesten. In de nazomer ziet iedereen uit naar het jaarlijkse ruiterkamp. Een lang weekend gezellig erop uit naar een mooie manege in Drenthe. Heerlijk paardrijden in het bos en samen leuke spellen doen.

Ervaren vrijwilligers

De vereniging draait op de inzet van een groep ervaren vrijwilligers die de ruiters begeleiden en helpen om plezierig en veilig met de paarden om te gaan en te rijden. Begeleiders vanaf 16 jaar kunnen zich aanmelden bij de VPG Opmeer. De insteek bij deze mensen moet vooral zijn dat ze de ruiters een leuke avond willen bezorgen.

Plaatsen beschikbaar

Er zijn nog wat plaatsen beschikbaar voor nieuwe ruiters/amazones van elke leeftijd. Wie eens wil proberen hoe het is om bij paard te rijden of misschien wil iemand begeleider worden, kom dan op een vrijdagavond kijken bij Manege Warnaar aan de Langereis 100 in Oude Niedorp.

Voor informatie, bel naar Ida Dijkman 0224-722339 of 06-27348697 of ida.dijkman@vpgopmeer.nl.

Meer informatie, kijk op www.vpgopmeer.nl.