Geert Schipper in training voor de IRONMAN in Hoorn.
Geert Schipper in training voor de IRONMAN in Hoorn. (Foto: aangeleverd)

Geert Schipper aan start IRONMAN

SPANBROEK - Geert Schipper, die vorig jaar nog als eerste triatleet met een beperking finishte in de triatlonwedstrijd IRONMAN op het eiland Hawaï, staat aan de start van het IRONMAN Multisport Festival Westfriesland. De paratriatleet legt het fietsparcours af in een handbike en het hardloopparcours in een racerolstoel. Schipper wil op zondag 7 juli in zijn eigen regio een snelle tijd noteren op de IRONMAN 5i50, de olympische afstand.

"Om nog sterker te worden in de onderdelen zwemmen, handbiken en racerolstoelen heb ik een uitgestippeld programma van trainingen en wedstrijden en daar mag het IRONMAN-weekend in het Hoorn niet in ontbreken", zegt een enthousiaste Spanbroeker. "Daarnaast is racen in mijn regio extra motiverend." Ondanks dat Schipper alles alleen met zijn armen doet in tegenstelling tot andere atleten die ook hun benen kunnen gebruiken, wil hij zich meten met de aller snelsten.

De organisatie van het IRONMAN Multisport Festival en persoonlijke sponsor van Geert zijn trots op de deelname van de paratriatleet. De West-Fries is in hun ogen een inspirerende persoonlijkheid voor iedereen die in de breedte aan het sporten is. Op het programma van het IRONMAN Multisport Festival Westfriesland staan triatlons met twee verschillende afstanden. Naast de IRONMAN 5i50, een olympische afstand, de sprintafstand, de zogenoemde IRONMAN 4:18:4, met 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en vier kilometer hardlopen op het programma. Voorafgaande aan de wedstrijden op zaterdag wordt een IRONKIDS-wedstrijd voor jeugd tot 14 jaar gehouden. Jongeren tussen 14 en 18 jaar kunnen meedoen aan de 4:18:4.

Het evenement vindt 5, 6 en 7 juli plaats in Hoorn en 2, 3 en 4 augustus in Maastricht. Meer informatie via www.ironman.com. "In Hoorn doe ik mee met de olympische afstand: 1.500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. Ik wil deze finishen binnen de twee uur", zegt Geert.

Paratriatleet Geert Schipper uit Spanbroek doet 7 juli mee met IRONMAN in Hoorn.