Het Brakenkerkje: beeldbepalend voor Obdam.
Het Brakenkerkje: beeldbepalend voor Obdam. (Foto: Archief)

Nieuwe keuken voor Brakenkerkje

OBDAM - Het Brakenkerkje is beeldbepalend gebouw in Obdam dat in de jaren negentig met de hulp van talloze vrijwilligers een volledige renovatie en functiewijziging heeft ondergaan, bloeit als nooit tevoren.

Het Brakenkerkje is het sociale hart van Obdam

Inmiddels hebben er al talloze optredens, feesten, 'rouwtjes en trouwtjes', bijeenkomsten, vergaderingen, muzieklessen et cetera plaatsgevonden. Dit gebouw met zijn multiculturele functie is heel waardevol voor Obdam en omgeving.

Krapper

Het keukentje leek steeds krapper te worden door de hoeveelheid mensen die er tijdens activiteiten aan het werk waren. Dankzij wederom vrijwilligers, donateurs en de bijdrage van de Veiling werd het mogelijk om de achterruimte te verbouwen en zo een grotere keuken te realiseren. In het nieuwe seizoen is de verbouwing klaar en gaan de vrijwilligers van start met een geheel nieuwe keuken.

Muzikale aftrap

De muzikale aftrap wordt zaterdag 5 oktober gegeven door het duo Clemens & Clemens. Vader en zoon zorgen voor een prachtige avond met muziek van Pink Floyd tot John Mayer. Clemens sr. is geen onbekende en speelde bij bands als Blue Star, de Corona's en John Mayer Tribute. Dat wordt genieten in het vernieuwde Brakenkerkje aan de Dorpsstraat 38 in Obdam.

Maar ook Rein Genoegen voert een toneelstuk op en Ageeth de Haan geeft een voorstelling voor kleine kinderen. Meer informatie over alle activiteiten die worden gehouden in multiculturele kerkje, kijk op www.brakenkerkje.nl.