Wandel mee en geniet van de natuur in en rond Aartswoud.
Wandel mee en geniet van de natuur in en rond Aartswoud. (Foto: aangeleverd)

'Prut an je leerzen'

AARTSWOUD - De evenementencommissie van de Stichting Kerk Aartswoud verzorgt vrijdag 26 juli om 19.00 uur een wandeling door de landerijen van van het West-Friese dorpje Aartswoud.

Gezamenlijk wandelen door de landerijen van Aartswoud

"Aartswoud; dat ook over het asfalt bekeken een prachtig dorp is, is eigenlijk nog mooier als je het vanaf het land mag beleven", laat Joke Commandeur weten. "Samen met de gidsen Jan-Dirk Rooker en Margriet Brouwer gaan we op pad. De boer vertelt die avond het een en ander over de inrichting en het beheer van het boerenland."

Boerenlandslootjes

Boerenlandslootjes, wat leeft en groeit daar tegenwoordig? Vanaf de slootkant gaan de wandelaars op zoek naar de diversiteit van planten en dieren in de sloot en op het land. "En natuurlijk is het ook gewoon lekker buiten wandelen, een frisse neus halen met 'prut an je leerzen', zegt Joke. "Om dit te ervaren moet je gewoon meedoen."


Startpunt is kerk Aartswoud, Schoolstraat 45. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Aanmelden via info@kerkaarstwoud.nl. Na afloop wordt er koffie en thee geschonken. En let: op 'leerzen an!'

Expositie

Misschien voor de wandeling even binnen te lopen in de kerk? De Culturele Werkgroep Aartswoud opende daar vorige week de zomertentoonstelling Op Stoom in de kerk.

In deze tentoonstelling gaan bezoekers terug naar de stoomtram Wognum-Schagen, die vlak langs Aartswoud reed, en het stoomgemaal Geestmer Ambacht, dat Noord Holland westelijk van Aartswoud een periode op een veilig waterpeil hield. Het toeval wil dat beiden met slechts enkele jaren verschil zijn opgebouwd en aangelegd. De zomertentoonstelling is tot en met 25 augustus elk weekend geopend van 14.00 tot 17.00 uur. De eeuwenoude toren kan ook beklommen worden met een goed uitzicht over het voormalige stoomgemaal aan de Westfriesedijk bij Aartswoud. Meer informatie: www.zomertentoonstellingaartswoud.