Kees Kok opent seizoen Westfriese Ekklesia

WOGNUM - De eerste viering, van het twintigste seizoen van de Westfriese Ekklesia, vindt zondag 1 september plaats om 11.00 uur. Deze viering wordt eenmalig gehouden in de protestante kerk, Westerstraat 42 in Sijbekarspel.

Het jaarthema luidt: de Bijbel en deze tijd in de Westfriese Ekklesia. In deze viering spreekt Kees Kok over Prediker, dat is hartstochtelijke opinie, maatschappijkritiek en levensleer. Kees is sinds 1980 lid van het liturgisch team van de Ekklesia Amsterdam. Tijdens zijn studie theologie kwam zijn muzikale kennis tot uiting: hij was twee jaar dirigent van een jongenskoor en tien jaar van het koor van de Lucaskerk in Osdorp. Hij studeerde af op: Liturgie tussen wal en schip. Daarna kwam hij in dienst bij de stichting Leerhuis & Liturgie.

Liturg is Marga de Groen. Het koor van de Westfriese Ekklesia staat onder leiding van Jerry Korsmit en wordt begeleid op vleugel door Dick Grasman. Na afloop van de viering wordt koffie en thee geserveerd en is gelegenheid om met elkaar, de voorganger of bestuursleden in gesprek te gaan. Meer weten? www.westfrieseekklesia.nl.