Theo Hanzon geeft een clinic over het opleiden van paarden en sluit af met een kür op muziek.
Theo Hanzon geeft een clinic over het opleiden van paarden en sluit af met een kür op muziek. (Foto: www.hypic.nl)

Landbouwshow Opmeer: prachtige dag voor hele gezin

OPMEER - De 110e Landbouwshow Opmeer vindt maandag 5 augustus plaats, het agrarische evenement waar jaarlijks duizenden bezoekers op afkomen op evenemententerrein De Weyver in Opmeer. De eerste maandag van augustus is al jaren een begrip in West-Friesland. Dit jaar is de Landbouwshow opgenomen in de lijst van Immaterieel Erfgoed.

Platteland in beeld, geur en gevoel

De Landbouwshow in Opmeer is het grootste agrarische evenement van Noord-Holland. In al de jaren dat dit evenement georganiseerd wordt is het verworden tot een dag waar professionals en publiek elkaar ontmoeten. Agrariërs tonen hier het beste vee en producten aan hun collega's, terwijl het toegestroomde publiek ziet waar Agrarisch Noord-Holland zich mee bezighoudt. Alle aspecten van het platteland in beeld, geur en gevoel zijn hier te vinden.

Horseboarding

De editie van 2019 heeft voor de paardenliefhebber naast alle paardensport twee mooie shows. Theo Hanzon geeft een clinic over het opleiden van paarden en sluit af met een kür op muziek. Hanzon is een gevestigde naam in de wereld van de paardendressuur. Hij heeft een dressuurstal in het Brabantse Haaren. Het Horseboarding Showteam gaat er een waar spektakel van maken. Met snelheden van ruim veertig kilometer per uur worden acrobaten door paarden getrokken op zogenaamde landboards, dat zijn grote skateboards op wielen. Zij halen de nodige capriolen uit op hun landboards. Ze noemen horseboarding zelf een 'tikkie extreme sport'.

Knuffelhoek

De Landbouwshow Opmeer is een dagje uit voor het hele gezin. Er is van alles te beleven; demonstraties en keuringen tal van activiteiten.

Lees verder op pagina 15.