Aanpassing zaterdagdiensten buurtbus Koggenland

REGIO - De buurtbus 409 rijdt sinds 2014 (als opvolger van lijn 161) van station Obdam via Hensbroek, Ursem, Rustenburg, Heerhugowaard-'t Kruis, Middenwaard naar station Heerhugowaard. Passagiers komen daardoor ook binnen loopafstand van de dependances van onder andere het Dijkland ziekenhuis, de Noordwest groep en Centrum Oosterwal.

Van maandag tot en met vrijdag wordt er, vooral door schoolgaande kinderen, goed gebruik van deze buurtbus gemaakt, met name gedurende de spitsuren. Buiten deze tijden wil de organisatie graag nog wat meer passagiers begroeten.

Zaterdag

Echter, het is gebleken dat het aanbod van passagiers op zaterdag zodanig gering is dat aanhouden van het huidige rittenschema op die dag niet langer verantwoord is.

Ritten inkorten

Het VBK wil voor de zaterdag toch een redelijke vervoersmogelijkheid blijven aanbieden. Op basis van getelde aantallen passagiers op zaterdag en het aantal ritten dat zonder passagiers wordt gereden, is besloten het aantal ritten in te korten.

Ritschema

Ingaande zaterdag 24 augustus verandert het ritschema. De chauffeurs rijden dan van 11.45 uur tot 16.15 uur. Zie voor de juiste tijden Connexxion.nl of 9292ov, waar de nieuwe rijtijden vermeld zijn. (Lijn 409)

Meer passagiers

Het VBK hoopt en gaat ervan uit dat de passagiers die ook nu gebruik maken van de diensten van de buurtbus op zaterdag zich schikken in het vernieuwde schema. En de chaufeurs hopen zelfs op zaterdag meer passagiers te vervoeren.

Eind februari 2020 worden de resultaten van het nieuwe schema besproken.