Kinderdorp Opmeer 'aan het werk'

OPMEER - Op recreatieterrein De Weijver in Opmeer vindt van 20 tot en met 23 augustus de 29e editie van Kinderdorp Opmeer plaats. Het thema is 'aan het werk'.

Drie dagen lang worden de mooiste hutten gebouwd om hier in de laatste nacht, mits het goed weer is, in te kunnen slapen. Natuurlijk wordt het harde werken afgewisseld met leuke spellen, de knutseltent, schminkhoek en het zwembad.

De meeste vrijwilligers helpen bij de op- en afbouw van het terrein. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers die de kinderen helpen bij het bouwen van de hutten. Ook houden zij een oogje in het zeil. De EHBO zit weer op de vaste plek om al het ziek en zeer te verzorgen. Ook de Handige Harry's zijn weer van de partij. Zij helpen bij de zwaardere klussen op het terrein. De enthousiaste kookploeg staat dit jaar weer klaar om de vrijwilligers te voorzien van lunch, het dagelijkse soepje en avondeten. De radioploeg zorgt voor de muziek en interessante interviews op het terrein en op Kinderdorp Radio. Tot slot zijn er vrijwilligers die de kinderen schminken en helpen bij de knutseltent en in de zaaghoek.

Donderdag 22 augustus, de dag van de slaapnacht, zijn de poorten van 18.30 tot 20.00 uur geopend voor alle ouders, tantes, ooms, grootouders, vrienden en andere belangstellenden. Tijdens dit kijkuurtje zijn natuurlijk alle prachtige bouwwerken te bewonderen. Daarnaast kunnen bezoekers bij de finale van de talentenjacht met spetterende optredens van de kinderen genieten van een kopje koffie op het terras en meedoen aan onder andere een loterij.

Om 22.30 uur diezelfde avond start de Univé Hollands Noorden Lichtjestocht. De kinderen vertrekken van De Weijver en lopen de bekende route. De optocht eindigt weer bij het kinderdorp. Langs deze route is muziek te horen en verschijnen lantaarns, kaarsen en lichtsnoeren in de tuinen. Meer informatie: www.kinderdorpopmeer.nl.