Eén miljoen mensen vieren Burendag

REGIO - Burendag is een jaarlijks feest dat je samen viert met je buren en de wijk. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel buren iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Minstens één miljoen mensen in Nederland vieren Burendag!

In veel dorpen en steden organiseren buren allerlei activiteiten. Dat kan al heel eenvoudig! Organiseer bijvoorbeeld een gezellige koffietafel of een lunch waarbij buren allemaal iets meenemen. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Is er een buur waar minder goed contact mee is? Dan is Burendag wellicht aanleiding om daar iets aan te veranderen. Een kleine toenadering kan al voldoende zijn om in een betere burensfeer te komen. Wie daar hulp bij nodig heeft, kan bellen met De Bemiddelingskamer. Kijk voor meer informatie op www.debemiddelingskamer.nl of bel 06-39406697 (maandag, dinsdag en donderdag). Buurtbemiddeling wordt gefinancierd door de Gemeente Koggenland. Meer weten over Burendag? Kijk op www.burendag.nl.