Tijdens de Floralia Nieuwe Niedorp werden vorig jaar mooie kunstwerken getoond.
Tijdens de Floralia Nieuwe Niedorp werden vorig jaar mooie kunstwerken getoond. (Foto: John Oud)

De bloemetjes buiten zetten

NIEUWE NIEDORP - Waar loopt men van Woodstock via de Bevrijding en de fantasywereld van Game of Thrones naar een optreden van Queen of de set van Sesamstraat? In Nieuwe Niedorp!

In het weekend van 14 en 15 september zorgen honderdduizenden Dahlia's tijdens de jaarlijkse Floralia voor een prachtig gekleurde Dorpsstraat en valt er in het dorp van alles te beleven voor jong en oud. Zaterdag is iedereen vanaf 15.00 uur welkom en zondag vanaf 10.00 uur. Het evenement duurt tot 22.00 uur.

Tijdens deze 89e editie van de 'Nierupper Floor' maakt de bezoeker een reis door de tijd. Een duik de geschiedenis in met D-Day en het 100-jarig bestaan van het Vrouwenkiesrecht. Bezoek het Wilde Westen en pak een stukje recente historie mee met de Oranje Leeuwinnen.

In het derde weekend van september gaan er in Nieuwe Niedorp bijna een miljoen dahlia's door de handen van de bewoners. Zo'n vijftig groepen maken in een paar dagen de prachtigste mozaïeken en werkstukken. Sommige bewoners doen al hun hele leven mee; het stuk, dat te vinden is ter hoogte van de winkel van Van der Bel, wordt gemaakt door de doorgewinterde bloemenprikkers de Smeerkezen. Ook ontstaan nieuwe groepen: de Chickies van het Platteland en op het plein van basisschool De Snip staat een werkstuk dat wordt gemaakt door de leerlingen van groep 8.

Voor het dorpshuis Prins Maurits wordt zaterdag om 16.00 uur het evenement officieel geopend. Maar er valt nog veel meer te beleven, zeker de moeite waard om de bloemetjes buiten te zetten. Kijk voor het hele programma op www.floralia-nieuweniedorp.nl. Entree vanaf 12 jaar 5 euro (jonger dan 12 jaar gratis toegang). Informatie via tel. 06-12358562 of info@floralia-nieuweniedorp.nl.