Samen eten, is elkaar ontmoeten.
Samen eten, is elkaar ontmoeten. (Foto: Shutterstock)

Schuif 's Aan gaat weer van start

OPMEER - Het sociale eetproject Schuif 's Aan in de gemeente Opmeer start binnenkort. Iedereen is welkom om aan de schuiven of mensen te ontvangen. Samen eten is elkaar ontmoeten. Men hoeft geen topkok te zijn om zich op te geven als gastgezin. Schuif 's Aan is er voor iedereen en voor alle leeftijden.

De vrijwilligers van de Golf met Pit verzorgen diverse activiteiten voor de inwoners uit Opmeer van 60 jaar en ouder. Deze activiteiten vinden plaats vanaf 1 oktober tot april. Word ook lid van de vereniging voor slechts 40 euro per seizoen.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor computeren, koken of creatief bezig zijn. Doe meer aan beweging en ga zwemmen, darten, dansen of wandelen.De bijeenkomsten worden gehouden in de Vergadelaar, de Lindehof, De Schakel en in sporthal de Weyver. Nieuwsgierig wat voor workshops er allemaal gegeven worden? Het overzicht is te vinden op www.golfmetpit.nl.

Nog niet als gast opgegeven? Schuif aan voor vier keer een etentje bij iemand thuis. Of doe mee als gastgezin en kook vier keer voor gast(en) thuis. Na elke vier weken wordt een nieuwe match gemaakt tussen een gastgezin en gast. Iedere bezoeker betaalt per keer een klein bedrag aan het kokende gezin. Mocht je iemand slecht ter been zijn, dan zorgt het gastgezin voor gepast vervoer.

Wie eet vaak alleen en houdt van samen eten, mooie gesprekken en maakt graag nieuwe contacten? Een plekje aan de eettafel vrij? Wie vindt het leuk dat regelmatig iemand om tafel aanschuift en gezellig mee-eet? Aanmelden kan nog, bel naar Francien Oud, 06-10578370 of Elly van Kempen, 06-13437189.