Marisca Alkemade op reis.
Marisca Alkemade op reis. (Foto: aangeleverd)

Leerlingen De Caegh willen beter onderwijs voor kinderen in Suriname

OBDAM - Basisschool De Caegh uit Obdam stelt de opbrengst vanuit de projectweken 'Reis Mee' beschikbaar voor het goede doel: Beter onderwijs in Suriname. De opening van het thema is op 30 september voor de hele school. Ter afsluiting wordt schoolbreed een inloopavond gehouden op dinsdag 15 oktober vanaf 18.30 tot 20.00 uur.

Edukans traint leraren in Brokopondo

De ontwikkelingen van onderwijs in Suriname staan stil. In het binnenland van Suriname krijgen veel kinderen geen of slecht onderwijs. Vanuit Edukans worden de leerkrachten in Brokopondo getraind en worden scholen voorzien van goed lesmateriaal en enkele computers. Daar is geld voor nodig. Edukans zorgt dat het geld daaraan besteed wordt. Hierdoor krijgen kinderen in Brokopondo de kans om hun talenten te ontplooien.

Marisca Alkemade

Leraar van groep 7, Marisca Alkemade, gaat 12 oktober twee weken naar Suriname als vrijwilliger. Tijdens deze reis staat collegiale ontmoeting op een school in Brokopondo en wederzijds leren van elkaar centraal. Deze ervaringen worden in het kader van wereldburgerschap gedeeld met de leerlingen van basisschool de Caegh en haar collega's.

Via www.inactievooredukans.nl/search?q=marisca is de actie voor Beter onderwijs in Suriname te volgen, maar kan men ook rechtstreeks doneren. De gehele opbrengst gaat naar het goede doel. De reis- en verblijfkosten vallen hier buiten.

Doneer ook en zorg voor beter onderwijs in Suriname