Doe mee met Sport 55+ en voel je fit.
Doe mee met Sport 55+ en voel je fit. (Foto: Adobe Stock)

'Sterk de behoefte om het lichaam in conditie te houden'

WOGNUM - Seniorenvereniging Sport 55+ is een gezellige en actieve sportvereniging in Wognum. Ruim dertig jaren geleden door enkele lieden opgestart. "Toen nog geen echte vereniging maar wel een aantal dames en heren van middelbare leeftijd, die de sterke behoefte hadden hun lichaam in een goede conditie te houden en om vooral daarnaast, plezier te hebben met elkaar", laat Medemblikker Piet Dogge weten.

Actieve senioren in de Bloesem

"Sport 55+ deed enkele jaren geleden mee met het GALM project dat door Sport Service Westfriesland werd opgezet. Het doel hiervan was om de mensen aan het bewegen te krijgen. Het gevolg was dat er een tweede lesuur aan de vereniging kon worden toegevoegd. Van deze tweede groep is gemiddeld leeftijd wat jonger dan de eerste groep. Deze mensen krijgen een wat zwaardere oefenstof. Ook hier geldt dat er in ruime mate aandacht is voor lichaamshouding en de complete conditie van het lichaam. Hoewel bij deze laatste groep een periode een ledenstop is geweest, is er nu weer ruimte voor nieuwe leden."

Belangstellenden zijn van harte welkom op de maandag vanaf 14.00 tot 15.00 uur of van 15.30 tot 16.30 uur. Na het sporten is er ruimte voor een partijtje volleybal, tafeltennis of badminton. "Blijf niet achter de geraniums zitten en doe mee."

Sport 55+ is een sociale vereniging. Niet alleen Wognummers, maar ook mensen buiten het dorp zijn van harte Welkom. Kom gezellig langs of doe mee met de twee gratis proeflessen. Het enige wat noodzakelijk is, is gemakkelijk zittende kleding en een stel sportschoenen. Sport 55+ wenst iedereen een bewegelijk en vooral een gezond seizoen. Nadere informatie bij T. Wever, tel. 0229-571702.