Het Mocca Ensemble speelt 10 november in het Groene kerkje.
Het Mocca Ensemble speelt 10 november in het Groene kerkje. (Foto: aangeleverd)

Composities uit Andalusië in Groene kerkje

LAMBERTSCHAAG - Zuid Spanje, wie verlangt er niet naar als grauwe sluiers over West Friesland trekken? Maar niemand meer dan de mensen die er vandaan komen.

Ga 10 november om 11.30 uur mee op muzikale reis door Zuid Spanje en eindig met een glaasje Sangria in het Groene Kerkje, aan het Noordeinde in Lambertschaag

Saxofonist Juan Plácido en klarinettist Desirée Riera Cebrián en pianist Daniël Leiro Castro vormen het trio Mocca Ensemble. Samen werken ze in het project 'Esceneas del Sur -scenes uit het Zuiden: Andalucia'.

Pure fusie van muziek en beelden die de toehoorder en toeschouwer naar het zuiden van het Iberisch schiereiland voeren.

Componist en pianist Isaac Manuel Francisco Albéniz werd geboren in Spanje (1860) maar kreeg als zesjarige al les in Parijs en gaf al voor zijn 15e als wonderkind vele concerten in Madrid. Vanaf 1883 schreef hij alleen nog Spaanse muziek.

Enrique Granados, ook Spaanse componist, maar geboren op zee ergens tussen Dieppe en Folkestone (1867) werd allround pianist en schreef ook opera. Hij richtte een concertsociëteit op en schreef een pianosuite geïnspireerd op de werken van Goya.

Van hen en andere Spaanse componisten wordt muziek vertolkt.

Entree 13,50 euro. Met abonnement 11,50 euro. Meer informatie, zie www.hetgroenekerkje.nl.