Tijdens de intocht lopen er veel Pieten rond in Obdam.
Tijdens de intocht lopen er veel Pieten rond in Obdam. (Foto: archief Rodi Media)

Besmet met het sinterklaasvirus

Vervolg van de voorpagina

Meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via sinterklaascomite@hotmail.com. De basisscholen zijn donderdag 5 december aan de beurt. Het belooft een gezellig feest te worden."

Virus

Carola is al geruime tijd aangesloten bij Stichting St. Nicolaascomité Obdam. "Als kind zijnde vond ik het Sinterklaasfeest al heel leuk en ben zo met 'het virus besmet. Toen ik in 1989 de kans kreeg om mee te doen heb ik dat direct gedaan. Sinds 1997 zit ik in het bestuur en ben secretaris. Daarnaast ben ik bij de diverse activiteiten aanwezig om te helpen met aankleden en allerlei hand en spandiensten. Wij hebben een hele gezellige groep van zo'n veertig vrijwilligers die meewerken en verder vijftig collectanten die geld ophalen in het dorp. Zo kunnen we elk jaar een feest organiseren voor onze kinderen in het dorp." Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/sinterklaascomite.

Diverse kernen

Sinterklaas komt in diverse gemeenten aan, onder meer op zondag 17 november in de gemeente Opmeer. Vanaf 11.00 uur loopt de stoet van De Gouwe langzaam door alle kernen om te eindigen bij De Weyver voor een groot Sinterklaasfeest.

Afbeelding