Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Arno zamelt geld in voor Máxima Centrum voor Kinderoncologie

ABBEKERK - Máxima's helden kerstrit vindt zaterdag 14 december voor de derde keer plaats in Utrecht. Motorrijders verkleed als kerstman of -vrouw komen uit alle hoeken van Nederland om een rit door de Domstad te rijden om vervolgens bij het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie te stoppen.

Alle kerstmannen en -vrouwen zamelen op diverse manieren geld in, dat in de vorm van een cheque aan het Prinses Máxima Centrum wordt overhandigd. Dit jaar is het streefbedrag door hen gezet op 20.000 euro. Arno van Kampen (49) uit Abbekerk ondersteunt deze actie en begon zijn eigen lokale campagne, namelijk Santa's ride Abbekerk. "Ik heb sinds zondag 3 november voor een deel mijn motor versierd in een kerst-uitrusting om er een rijdend reclame-voertuig van te maken, om zodoende aandacht te vragen voor deze actie. Elke week worden er meer versiering aan toegevoegd", vertelt Arno.

Prinses Máxima Centrum

Jaarlijks krijgen ongeveer zeshonderd kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum: het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Een uniek centrum waar alle hoog complexe zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt, met maar één missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

Collecteren

Arno bezoekt van 7 tot en met 13 december, als kerstman op een fors versierde motor diverse bedrijventerreinen in de regio. "Ik vraag dan om een donatie. Voor bedrijven is de donatie fiscaal aftrekbaar is. Bedrijven die sponsoren komen met naam en toenaam met foto op mijn Facebook groep: Santa's ride Abbekerk.

Diezelfde week collecteer ik op dezelfde wijze in de avonden in Abbekerk.

Santa's ride

De kerstman rijdt 14 december met meerdere verklede kerstmannen (sommigen als superheld) op hun versierde motoren naar Utrecht. "Wie geïnteresseerd is om mee te rijden, meld je dan aan. Je hebt alleen een motor en een kerstkostuum nodig. Verzamelen bij de Mc Donalds langs de A7 ter hoogte van Hoorn en dan gezamenlijk naar de Domstad. Het tijdstip maak ik later op mijn Facebookgroep bekend."

Facebook

Belangstellenden kunnen op de hoogte blijven van Arno's actie. "Ga naar de Facebookpagina: Santa's ride Abbekerk. Een donatie geven kan natuurlijk altijd via www.maximasheldenkerstrit.nl. Tot nu toe heb ik ruim 1.200 euro opgehaald, maar ik ga ervoor om als kerstman nog veel meer binnen te halen", zegt hij vastberaden.

Afbeelding
Afbeelding