Foto van Anne Hoogland
Foto van Anne Hoogland (Foto: aangeleverd)

Kunst in Dorpskerk Grootschermer

GROOTSCHERMER - In de Dorpskerk Grootschermer start zaterdag 1 juni start een expositie van kunstenaar Anne Hoogland. Hoogland zorgt voor een gevarieerd aanbod van fotografie, glaskunst en beelden. De expositie wordt 9 juni om 16.30 uur officieel geopend, alle belangstellenden zijn van harte welkom.

Vakfotograaf en glaskunstenaar Anne Hoogland exposeert met zijn bijzondere objecten. Zijn fotografische afbeeldingen zijn meestal geïnspireerd door de natuur en ook zijn stads- en zeegezichten roepen een aparte verbeelding op. De glasfusion-objecten van Anne ontstaan door het snijden van speciaal fusionglas en het samenstellen van kleurrijke composities met heldere glassoorten en gedeeltelijk en geheel lichtdoorlatend glas. Aangevuld met speciaal glas voor een regenboogeffect of aangepast fusion-glas waar speciale high-tech edelmetaal coatingen opgedampt worden voor honderden kleurreflecties. Daarna versmelten de lagen fusionglas zich in de glasoven tot een geheel nieuwe kleurrijke glasfusie creatie van één laag. De glaskunst varieert van schalen tot staande- en wandobjecten. Door te spelen met verschillende lichtinvallen hebben de objecten een heel eigen dynamiek waardoor de kleuren tot leven komen en er bijzondere 2D en 3D glasobjecten ontstaan. Ook exposeert Anne zijn bronzen beelden met glasfusion elementen.

De expositie duurt van 1 t/m 30 juni en is elke zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur, evenals de monumentale kerk, vrij te bezichtigen aan het Zuideinde 5. De werken zijn te koop, een deel van de opbrengst is voor het onderhoud van de kerk. Voor meer informatie zie www.dorpskerkgrootschermer.nl.


Glaskunst van Anne Hoogland.