Goed gevuld zomerprogramma Dag & Dauw
Goed gevuld zomerprogramma Dag & Dauw (Foto: aangeleverd )

Dag & Dauw zomeractiviteiten, voor iedereen boven 60 jaar

REGIO - Dag & Dauw heeft een goed gevuld zomerprogramma samengesteld voor iedereen vanaf 60 jaar en ouder. Deze culturele activiteiten zijn te bezoeken op verschillende locaties in Alkmaar, en op de nieuwe Dag & Dauw locaties Overdie en Graft –De Rijp. In de zomermaanden is iedereen weer van harte welkom bij deze gezellige, creatieve en bijzondere evenementen, waarbij sociale ontmoeting centraal staat.

Op 8 juli kun je in de nieuwe Dag & Dauw locatie Wijkcentrum Thuis in Overdie van 10.00 tot 11.30 uur meedoen aan een workshop zigeunerdans van Mena Leila. Mena leert je de basispassen en handgebaren van diverse stijlen.
Eeuwen geleden bestond Alkmaar de Mare uit 15.000 eilanden die tot aan de ruilverkaveling hebben bestaan. Jan Schroeders vertelt op donderdag 11 juli alles over dit eilandenrijk en hoe diens geschiedenis verweven is met Broekerveiling. Deze lezing met behulp van attributen start om 14.00 uur in de bibliotheek in De Mare.

Foto's met smartphone

Bloemenexpert Ciska Strating vertelt op dinsdag 23 juli tijdens haar bloemenworkshop over de symbolische betekenissen van bloemen en de balans tussen verschillende soorten. Tijdens de workshop in de bibliotheek in Alkmaar Centrum van 10.00 tot 11.30 uur krijg je ook de gelegenheid om een eigen boeket samen te stellen.
Tegenwoordig hebben we onze smartphone vrijwel altijd bij ons en gebruiken we hem veelal als fotocamera. Maar hoe maak je nu echt een mooie foto? Leer meer over licht, compositie, kader, perspectief en scherptediepte tijdens een workshop van Luciënne van der Stouwe. Op woensdag 7 augustus van 10.00 tot 11.30 uur in de nieuwe Dag&Dauw locatie in de bibliotheek in De Rijp.

Eksters

Natuurfotograaf Philip Friskorn neemt je op donderdag 15 augustus mee in de leefwereld van de ekster Ondersteund met prachtig beeldmateriaal en interessante toelichtingen leer je alles over deze intelligente vogels. In De Oldeburgh van 10.00 tot 11.30 uur.

Reserveren

Reserveren voor de Dag & Dauw activiteiten is noodzakelijk. Dat kan op telefoonnummer 072 - 540 43 35 vanaf 13.30 uur tot 22.00 uur of via www.dagendauwagenda.nl. De toegang aan de deur is € 5,-, bij vooraf reserveren € 4,50. Telefonisch reserveren voor de zomeractiviteiten kan uiterlijk tot en met 13 juli.

Voor een overzicht van het volledige programma kun je kijken op www.dagendauwagenda.nl.