Afbeelding
(Foto:Sonja Koning )

Klaar voor de kermis en de 'waterspelen'

ZUIDSCHERMER - Ze zijn in Zuidschermer nog maar net bijgekomen van van de 100 van Leeghwatertocht en het volgende dorpsevenement dient zich al weer aan. Vanaf vrijdag 16 augustus tot en met dinsdag 20 augustus vieren de inwoners van Zuidschermer en omstreken feest tijdens hun jaarlijkse kermis.

Diverse verenigingen uit het dorp zijn, in samenwerking met Café 't Torenerf, al weken volop bezig met de voorbereidingen. Er zullen weer allerlei activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud. Een van de hoogtepunten van deze kermis zijn de Kermisspelen die op zondag 18 augustus over de Zuidervaart worden gehouden onder leiding van Carnavalsstichting De Batavieren.

Teams

Al 19 teams hebben zich opgegeven en gaan tegen elkaar de strijd aan op en langs het water aan de Zuidervaart. De teams bestaan uit minimaal 8 deelnemers en een coach.

Dolle boel

Het wordt dus weer een volle boel aan de vaart. Om 13:30 uur zal op feestelijke wijze het startschot worden gegeven en rond 17:30 uur vindt de uitreiking plaatst op het plein bij Café 't Torenerf.

Feest

Wie zal dit jaar de felbegeerde eerste prijs winnen? 's Avonds maken de mannen van de band DIS het feest van de zondag af met hun populaire hits. Als dat geen feest wordt. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de Carnavalsstichting facebook.com/missbatavier.

Afbeelding
Afbeelding