Afbeelding
(Foto: archieffoto RM)

Betoverende lichtjesavond Alkmaar

ALKMAAR - Voor de zesde keer organiseert Lionsclub Alkmaar de betoverende avondvaartocht door de sfeervolle grachten van Alkmaar. Dit jaar is zaterdag 31 augustus de dag. Of beter gezegd: de avond, want de feestelijke start is vanaf 18.30 uur met gezellige live muziek in de Turfhaven. De route vaart door de historische binnenstad met de prachtige grachten, monumentale panden en nostalgische bruggen.

"Een fantastische manier om met familie, vrienden, zakelijke relaties of medewerkers te genieten van dit jaarlijks terugkerende evenement waarvan de opbrengst volledig naar het goede doel gaat", opent Nathalie Menke, in het dagelijks leven eigenaar van organisatiebureau ME professionals.

Goed doel

Zoals elk jaar wordt Lichtjesavond gekoppeld aan een goed doel. Dit jaar is dat Stichting Help-Elkander. Gezinnen die in armoede leven hebben het zwaar. Dagelijks rondkomen met een (te) klein budget zorgt voor veel stress en langdurige psychische druk.

Onbezorgd

Die vicieuze cirkel van opbouwende spanning kan doorbroken worden door die mensen even een week een onbezorgde vakantie te bieden. Zie ook: www.help-elkander.nl

Alle bewoners langs de vaarroute wordt gevraagd om mee te doen aan het evenement door de grachten, boten en de huizen te verlichten. "Ook voor mensen zonder boot zal de Alkmaarse binnenstad een beleving zijn. Wij nodigen iedereen uit om te komen kijken", besluit Menke.

Meer informatie: www.lichtjesavondalkmaar.nl

The day after...

De dag na Lichtjesavond is het tijd voor de grote schoonmaak. Partner hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert zondag 1 september vanaf 10.30 uur, samen met de Alkmaarse Nanda van den Ham, het initiatief om al suppend - staand op een board, met een peddel in je handen - de grachten schoon te maken.

Meehelpn?

Meedoen aan deze Sup it Up actie, kan door aanmelding via WhatsApp (Nanda van den Ham, tel. 06-24805655). Een bevestiging volgt als je kunt meedoen, want er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Neem wat te eten en drinken mee én een schepnetje en teiltje om het afval in te doen.

Verzamelen vanaf 10.15 uur bij de Kade (voor het Ringers gebouw, naast Stadsstrand de Kade).