Veel te zien en te doen tijdens Cultuurparade
Veel te zien en te doen tijdens Cultuurparade (Foto: aangeleverd)

Cultuurparade opent het culturele seizoen

PURMEREND - Op zondag 15 september vindt de gratis opening van het culturele seizoen weer plaats, dit jaar onder de nieuwe naam Cultuurparade (in plaats van UITdagen). Elk jaar organiseren de culturele instellingen in Purmerend een gratis toegankelijk cultuur feest voor jong en oud op acht verschillende locaties in de stad. Dit jaar worden het Waagplein vóór Theater de Purmaryn én het bordes bij P3 weer omgetoverd tot een festivalterrein met meer dan 30 optredens. Daarnaast zetten ook Theater de Verbeelding, Bibliotheek Waterland, Cultuurhuis Wherelant, NKT theaterschool, het Purmerends Museum, Filmhuis hun deuren open.

Op verschillende binnen -én buitenpodia zijn zondag 15 september van 12.00 tot 17.00 uur gratis activiteiten en optredens. Je kunt je laten verrassen door al het moois dat de culturele instellingen te bieden hebben. De hele dag door zijn er optredens van lokale dansscholen, koren, muzikanten, orkesten en theatergezelschappen. Bij het NKT kunnen kinderen meedoen met proeflessen.

Voorlezen

Linda de Groot leest de kleintjes prachtige voorleesgedichten voor, goochelaar David Nathan is opnieuw te zien, kinderen kunnen zich laten schminken bij Tante Sannie en mogen een eigen 'wereld van papier' maken. Muziekschool van Ingen geeft allerlei workshops in de oefenstudio van P3. Bij het Purmerends Museum vind je plekken van plezier: een miniatuurkermis, fotoshoot in historische setting, een proeverij van Kinawijn en een stadswandeling. Cultuurhuis Wherelant opent haar deuren in Rembrandt-stijl met beeld en kunst en podiumkunsten.

Stempelkaart

Tijdens de Cultuurparade kun je vrijkaarten verdienen voor een verrassingsvoorstelling. Haal bij aankomst een stempelkaart* op een van de locaties. Bezoek vervolgens 5 van de 8 locaties en laat de kaart op iedere locatie afstempelen. Lever de kaart uiterlijk zaterdag 21 september persoonlijk in bij de kassa van Theater de Purmaryn en kies direct een van de geselecteerde voorstellingen van de deelnemende locaties. Kijk voor meer informatie over de Cultuurparade op www.facebook.com/Cultuurparade

Afbeelding