Operaklanken in Sint Victorkerk

REGIO - Koggenklassiek, een gemengd enthousiast koor uit Avenhorn, zingt op 9 en 10 november koorwerken uit twee beroemde opera's van Verdi te weten Nabucco en MacBeth.

De uitvoeringen zijn zaterdag 9 november om 20.00 uur in de Victorkerk, Dorpsstraat 149 in Obdam of op zondag 10 november om 15.00 uur in Cultureel Centrum Pancratius, Oosterblokker 98 in Oosterblokker.Het koor bestaat uit ongeveer veertig leden en is voor dit concert aangevuld met projectleden. Ze zingen al samen sinds 2008 en het repertoire bestaat uit klassieke muziek in de brede zin van het woord.

Als het koor terugkijkt op ruim 10 jaar zingen, zijn de uitvoeringen van complete opera's wel de hoogtepunten te noemen : in 2008 Norma ( Bellini) in 2010 La Sonnambula (Bellini) in 2014 Orfeo en Euridice ( Gluck) en Idomoneo (Mozart). En vorig jaar heeft Koggeklassiek het tienjarig bestaan gevierd met een feestelijke uitvoering van de Carmina Burana van Orff.

Nabucco, het eerste grote succes van Verdi is een bijbels drama, tevens een ontroerend liefdesdrama tegen de achtergrond van vrijheidsstrijd en gevechten om de macht. Macbeth is gebaseerd op de waargebeurde geschiedenis over het leven van de Schotse koning Macbeth van Schotland. Het koor wordt begeleid door de vaste pianist Hans van Beelen en het geheel staat onder leiding van dirigent Meeuwis Rebel.

Kaarten zijn verkrijgbaar a €17.50 via secr-kk@outlook.com of via 06-10929604 of 06-22006147 en een half uur voorafgaand aan de uitvoering bij de ingang van de kerk of het cultureel centrum.

Zie ook de website:

www.koggeklassiek.nl