De eerste schop voor het Beemster glasvezelnetwerk gaat de grond in!
De eerste schop voor het Beemster glasvezelnetwerk gaat de grond in! (Foto: aangeleverd)

Eerste schop de grond in voor glasvezelnetwerk

Eerste schop grond in glasvezelnetwerk

BEEMSTER - Goed nieuws voor de inwoners van de Beemster! KPN NetwerkNL is recent in Middenbeemster begonnen met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Wethouder Aagje Zeeman heeft het officiƫle startsein gegeven door symbolisch de eerste schop in de grond te steken. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden na negen weken afgerond.

Met de eerste schop in de grond door de wethouder zijn de graafwerkzaamheden officieel van start gegaan Vanaf nu legt KPN NetwerkNL het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. "Het is een lange weg geweest naar de aanleg van glasvezel, waarvoor het burgerinitiatief Beemster Breedband zich de afgelopen jaren keihard heeft ingezet. Het resultaat is wat telt: dat glasvezel straks beschikbaar is voor heel Middenbeemster. Ik vind het ontzettend fijn dat inwoners van Middenbeemster straks klaar zijn voor alle nieuwe mogelijkheden van het internet," aldus wethouder Aagje Zeeman.

Zodra de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners van tevoren. De graafwerkzaamheden duren in principe niet langer dan drie dagen. Inwoners kunnen voor alle vragen over aanleg, planning elke woensdag van 12.00 tot 18.00 uur terecht in het glasvezelinformatiepunt aan de Rijperweg, ter hoogte van de DEEN. Inwoners kunnen de postcodecheck op kpnnetwerk.nl doen en zich inschrijven om op de hoogte te blijven.