Projectzangers welkom bij AOV voor 'de Elias'

ALKMAAR - Zodra het najaarsconcert op 10 november achter de rug is, begint de Alkmaarse Oratorium Vereniging(AOV) met de repetities voor het najaarsconcert van 2020, dat overigens ook een jubileumconcert is vanwege het 95-jarige bestaan van het koor. Het werk dat voor dit concert op de lessenaar ligt, is het grootse oratorium Elias van Felix Mendelssohn!

Elias

Nadat Mendelssohn in 1836 al een groot succes geboekt had met het oratorium Paulus, deed hij er in 1847 nog een schepje bovenop met Elias. Mendelssohn werd bij het componeren van de Elias beïnvloed door de muziek van Bach, in het bijzonder de Matthaüs Passion. Het werk draait om de profeet Elia uit de negende eeuw voor Christus. Elia zag het als zijn roeping om de joden, die de goden Baäl en Aserah waren gaan aanbidden, te bekeren tot de God van Israël. De wereldpremière in Birmingham was een triomf: de componist zelf had nog nooit zo'n succesvolle première meegemaakt. Critici spraken van "het grootste oratorium van de negentiende eeuw".

Projectzangers

De AOV werkt bij ieder concert samen met projectzangers. Dit zijn doorgaans ervaren zangers (m/v), die wel graag met een bepaald stuk willen meezingen, maar die zich niet willen vastleggen als koorlid. Belangstellenden zijn van harte welkom om als projectlijd mee te doen met de repetities en op 7 november 2020 met de uitvoering in de Grote Kerk. De repetities starten op woensdag 13 november. De AOV repeteert op de woensdagen, behalve in schoolvakanties, van 19.45 tot 21.45 uur in het Murmellius Gymnasium te Alkmaar. Meer informatie of aanmelden: info@aovkoor.nl.