Afbeelding
Gitariste Irina Kulkova. (Foto: aangeleverd)

Concert klassieke gitarist Irina Kulikova

BEETS - Irina Kulikova geeft op zondag 13 oktober een concert in de kerk van Beets. Kulikova is een klassiek gitarist, afkomstig uit Rusland, met een prachtig programma.

Als dochter van een Russische cellodocente begon de ontwikkeling van haar muzikale gave op zeer jonge leeftijd. Op haar vijfde kreeg ze haar eerste gitaar. Op haar achtste gaf ze haar eerste optreden. Ze trok als kind-ster door heel Rusland en speelde op festivals in Europa, waar ze werd ontdekt door 's werelds leidende gitaristen.

Tegenwoordig toert Irina Kulikova de wereld over met optredens op toonaangevende festivals en in beroemde concertzalen zoals de Schloss Mirabel in Salzburg en de Muashinozaal in Tokio. Zij won meer dan dertig prijzen, waaronder op de prestigieuze concoursen in Italië, Spanje, Oostenrijk en Duitsland. Ze is cum laude afgestudeerd aan het Mozarteum in Salzburg, het Conservatorium van Maastricht en de Gnessins Academie in Moskou. Ze woont in Den Haag en een deel in in Los Angeles. Toegang € 17,50. Aanvang 15.30 uur. Meer info op: www.kerkbeets.nl.

Afbeelding