Afbeelding
Genieten van orgelklanken. (Foto: aangeleverd)

Orgelweekend in Schermerhorn

SCHERMERHORN - De Grote Kerk Schermerhorn viert in het weekend van 11, 12 en 13 oktober de ingebruikname van het gerenoveerde orgel. Iedereen is welkom, er is van alles te zien en te beleven. En de toegang is gratis.

Vrijdagavond 11 oktober om 20.00 uur is de officiële opening door wethouder Christiaan Braak. Dan speelt onder meer Bart Klijnsmit voor het eerst Silent Waves, de compositie die Ad Wammes speciaal voor dit orgel heeft geschreven. Zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur is er vrij spel. Iedereen mag 'naar boven', naar het orgel. Zelf het orgel bespelen, of gewoon om zelf dat bijzondere instrument eens van dichtbij te bekijken. Organist Bart Klijnsmit geeft uitleg en helpt.

Zondagmiddag begint om 14.30 uur een bijzonder concert. Geen klassiek orgelconcert, maar een concert met een grote verscheidenheid aan muziekstijlen. U kunt luisteren naar verstilde koorwerken van Taverner en Duruflé. Een nieuw werk van Bart Klijnsmit in minimal music stijl wordt uitgevoerd door een gelegenheidskoor van zangers uit de regio, waarin ook saxofoniste Eefje Benning een rol speelt. U hoort Rob Stoop op piano, en hij zal ook een aantal popsongs zingen. En natuurlijk ontbreekt Ad Wammes' compositie Silent Waves niet.

Gedurende alle openingstijden van dit weekend is er kleine expositie te zien over (de renovatie van) het orgel die is samengesteld door Kitty Kampf.

Meer info: https://www.grotekerkschermerhorn.nl/orgelfeestweekend/

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding