Aardewerk restaureren in Museum Jan Boon
Aardewerk restaureren in Museum Jan Boon (Foto: aangeleverd)

Workshop in Museum Jan Boon

DE RIJP – Museum Jan Boon in De Rijp organiseert in de maand oktober 'ambacht in de praktijk'. Op zaterdag 26 oktober laat Marijke Top, gespecialiseerd in conservering en restauratie van keramiek en glas, je kennismaken met restauratie van aardewerk.

Zij komt in het kader van de exposities over slibaardewerk die in zowel Museum In 't Houten Huis in De Rijp, het Raadhuis in Graft, het Stedelijk Museum Alkmaar als Museum Jan Boon in De Rijp zijn te zien. Deelnemers betalen slechts 5 euro per persoon (een bijdrage in de materiaalkosten). De workshop is van 13.30 tot circa 16.00-16.30 uur. De deelnemers krijgen bij deze workshop een eerste kennismaking met keramiekrestauratie en leren een aantal basishandelingen zelf uit te voeren.

Marijke Top startte in 2014 Atelier 't Schervengericht in Koog aan de Zaan. Naast conservering en restauratie van keramiek en glas, behandelt ze objecten van aanverwante materialen als steen, emaille en gips. Tijdens de voltooiing van haar master mediterrane archeologie, startte ze met de opleiding tot restaurator aan de Universiteit van Amsterdam. Reserveren voor de workshop in Museum Jan Boon kan tot 23 oktober bij Marijke, info@atelierschervengericht.nl

Museum Jan Boon is gevestigd in Het Walhuis, achter Rechtestraat 146 en elk weekend van 13.00-17.00 uur open. Op de verdieping is tot en met eind oktober een tentoonstelling over slibaardewerk te zien.