Benjamin van der Velden: ik Ben
Benjamin van der Velden: ik Ben (Foto: Jan Boeve)

Nieuw talent in Cabaret in Onder de Linden

MIDDENBEEMSTER - Benjamin van der Velden staat op zaterdag 26 oktober in Onder de Linden met zijn programma" Ik ben".

Van der Velden (26 jaar) kwam na enkele omzwervingen terecht op het Conservatorium in Haarlem. Vorig jaar tijdens een dronken bui schreef hij zich in voor het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festiva en werd geselecteerd. Ruim een maand later stond hij met de juryprijs in zijn handen op het podium van het Griffoen VU in Amstelveen.

Persoonlijkheidsprijs

'Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn. Zijn zoekende persoonlijkheid op het podium is boeiend om naar te kijken.' - Jury Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Zijn eerste stappen smaakten naar meer. En dat bleek terecht, want later dat jaar won Benjamin de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival 2016.

TVB's new artist


'Ik ben ex-vmbo'er, ex-glazenwasser, toetsenist, pianist, ADHD'er, pianodocent, conservatoriumstudent, een gevoelige jongen, familielid, een prima buurman, cameraman, cabaretier, kleinkunstenaar en na dit persbericht: TVB's new artist. Een fantastische kans waaruit veel vertrouwen spreekt."

Jezelf

"Ik hoop een voorstelling te maken vol met muziek, humor en ontroering. Dicht bij de maatschappij, de wereld en mijzelf. Want dat ben je natuurlijk vooral; jezelf. Jij bent, wij zijn en Ik Ben.'

Aanvang 20.30 uur, entree: € 13,50. Reserveren via: www.onderdelindenbeemster.nl.

Onder de Linden, Middenweg 150, Middenbeemster ( Marktplein)