Meelopen op 9 november met de Vlam van Hoop
Meelopen op 9 november met de Vlam van Hoop (Foto: pixabay)

Vlam van Hoop naar Alkmaarse fakkeltocht

ALKMAAR - De Vlam van Hoop, het vuur dat sinds de kernbom op Hiroshima de wereld over reist met een boodschap van vrede en verbinding komt naar de Alkmaarse 'Fakkeltocht voor Iedereen' op zaterdag 9 november. Iedereen is van harte uitgenodigd mee te lopen en na afloop een eigen wens voor de wereld toe te voegen aan de beroemde vlam.

Op zaterdag 9 november a.s. wordt in het centrum van Alkmaar voor de vijfde keer de Alkmaarse 'Fakkeltocht voor Iedereen' gelopen. Met de fakkeltocht wil organisator bureau discriminatiezaken Art.1 NHN samen met alle deelnemers uitdragen dat Alkmaar een inclusieve gemeente is, waaraan iedereen iets bij kan dragen.

Het programma start om 17.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard, Gasthuisstraat 2 in Alkmaar en eindigt daar ook weer rond 20.00 uur. Na een welkom door initiatiefneemster Mireille Sampimon geeft de Alkmaarse wethouder voor diversiteit Paul Verbruggen rond 17.40 uur het startsein voor de fakkeltocht vanaf het Canadaplein.

Diversiteit

"Alkmaar staat voor een inclusieve samenleving; een gemeente waar niemand wordt uitgesloten. Wij zijn er voor mensen van alle culturen, kleuren en geloven. Zwart en wit, gelovig en seculier, hetero- en homoseksueel; wij nemen alle Alkmaarders serieus. Wij geloven in de kracht van diversiteit", laat wethouder Verbruggen weten uit naam van het college van B&W. Meer informatie over het programma en de route is te vinden op art1nhn.nl/fakkeltocht.

De Vlam van Hoop is een vlam ontstoken vanuit de vuren veroorzaakt door de ontplofte kernbom op Hiroshima. Sinds 1945 verspreidt deze vlam zich over de hele wereld met de 'Earth Caravan' met een boodschap van vrede en verbinding. Miwa Tamamoto, 'verzorger' van de vlam, hoorde over de Alkmaarse fakkeltocht tijdens de Vredesweek Alkmaar. Zij dacht: deze vlam hoort bij deze fakkeltocht. Dankzij haar inspanningen mogen wij de wereldberoemde vlam verwelkomen in Alkmaar op 9 november.

Wens doen

Het is mogelijk een wens voor de wereld toe te voegen aan de Vlam van Hoop. Na de fakkeltocht wordt iedereen uitgenodigd om zijn of haar wens voor de (Alkmaarse) samenleving op papier te zetten en symbolisch mee te geven aan de vlam.