Met medailles: Caitlin Veerman, Verena Sens, Lotte Heer en Danielle Klinkhamer.
Met medailles: Caitlin Veerman, Verena Sens, Lotte Heer en Danielle Klinkhamer. (Foto: aangeleverd).

Goud en zilver bij Brabant Cup

BEEMSTER - Bij de eerste editie van de Brabant Cup in de Maaspoorthal in Den Bosch werd goud en zilver in de wacht gesleept door de turnsters van Turncentrum Waterland. Het toernooi had een een bijzondere format want naast teamwedstrijden werd er ook gestreden door koppels. Caitlin Veerman en Verena Sens vormden samen een duo in het A-supplement en wonnen in deze categorie met overmacht.

Ook de tweede plaats was hier voor een koppel van Turncentrum Waterland Danielle Klinkhamer en Lotte Heer wonnen het zilver en wisten de twee sterke koppels van de Hazenkamp Nijmegen achter zich te laten. Ook in het B-supplement waren er twee duo's, zij eindigden net buiten het podium op een vijfde en zevende plaats.

Verena opende sterk op het onderdeel balk met een 12.15 en ook Danielle hield zich hier goed staande. Bij het onderdeel vloer turnde een Caitlin een keurige oefening met geslaagde dubbelsalto. Lotte kende hier helaas een fout bij de landing van haar schroef voorover. Bij het onderdeel sprong zette Caitlin een buitengewoon goede score neer met 12.95 en ook Lotte scoorde goed met 12.30.

Alles ging afhangen van het onderdeel brug en juist daar hadden de turnsters nog wat problemen mee gehad in de training! Danielle turnde als eerste en het was hier en daar spannend maar ze knokte zich door haar oefening heen en werd beloond met een 11.90. In de tussenstand stonden Danielle en Lotte hiermee op de 1e plaats. Verena turnde haar oefening vervolgens netjes en safe en hierdoor wist zij met Caitlin de winst in het eindklassement naar zich toe te trekken.

Voorbereiding

Een zeer geslaagd wedstrijdweekend en tevens een mooie voorbereiding op de landelijke voorwedstrijden voor de clubteams die volgende week plaatshebben in Waalwijk. Turncentrum Waterland is daar vertegenwoordigd met 2 teams. Het derde team heeft haar voorwedstrijden het weekend daarna.
















Op de groepsfoto vlnr: Kaithlyn Verhage,
Lotte Heer, Danielle Klinkhamer, Caitlin Veerman, Verena Sens en Luna de Bruijn
Elske Ruijter.
Rosalie de Boer