Smienten in de polder.
Smienten in de polder. (Foto: Gerard Bos )

Smienten en goudplevieren spotten

DRIEHUIZEN - Wie het leuk lijk om de natuur van de Eilandspolder te ontdekken per fluisterboot kan zondag 24 november om 11.00 uur aan boord stappen. Een gids van Landschap Noord-Holland begeleidt de tocht en zal alles vertellen over dit prachtige, oer-Hollandse veenlandschap.

Een spectaculair gezicht: weilanden vol smienten, die zich te goed doen aan het gras. Het zijn schitterende eenden die, opgejaagd door een roofvogel, voor een fraaie vliegshow kunnen zorgen. Ook zitten er af en toe grote aantallen goudplevieren. Tijdens deze twee uur durende vaartocht zijn ze ongetwijfeld mooi te zien vanaf het water, tussen het wuivende, goudkleurige riet door. Een schilderachtig plaatje!

Het is wel raadzaam om warme kleding aan te trekken. Ook wordt het aangeraden om een verrekijker mee te nemen. Deze excursie is ook geschikt voor kinderen. Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a in Driehuizen. Volwassen betalen 15 euro en kinderen 10. Volwassen donateurs betalen 10 euro en hun kinderen 7,50. Een plek aan boord reserveren kan via www.gaatumee.nl.