Shaffy zelf was al fan van Niels van der Gulik.
Shaffy zelf was al fan van Niels van der Gulik. (Foto: aangeleverd)

Niels brengt ode aan Ramses Shaffy

MIDDENBEEMSTER - Niels van der Gulik brengt zondag 8 december in de Beemster Keyser een ode aan Ramses Shaffy met zijn theaterconcert 'Ik blijf hier'.

Niels, vergezeld door drie topmuzikanten, brengt Shaffy met bekend en minder bekend werk als 'De een wil de ander', 'Sammy' of 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder', weer tot leven. Een groot eerbetoon aan een mooi en bijzonder mens, de Amsterdamse Chansonnier Ramses Shaffy, die tien jaar geleden op 1 december is overleden.

Van der Gulik geboren West-Fries en nu al weer geruime tijd woonachtig in Amsterdam is geen onbekende meer in de theaterwereld. Momenteel toert hij samen met Joost Botman door heel Nederland met Sound of Silence, The story of Simon and Garfunkel. Wij kennen hem hier in de regio ook van vele optredens in de Beemster Keyser en tijdens Muziek aan de Middenweg, waaronder hij dit jaar de opening verzorgde met een kleine greep uit dit Shaffy programma. Wat veel mensen misschien niet weten is dat Ramses Shaffy hem zo'n dertien jaar geleden op het hart drukte een soloprogramma te gaan maken. Van der Gulik pakte dat op en speelde een jaar lang alle mooie nummers van Ramses Shaffy in vele kerken, tot aan twee uitverkochte zalen in het oude Shaffy-theater van Amsterdam toe. Ramses zelf zat vele keren op de eerste rij te kijken en luisteren naar zijn eigen liederen, vertolkt door Niels.

Nu, na zo'n twaalf jaar, pakt de zanger het repertoire weer op en speelt onder regie van Eva Bauknecht 'Ik blijf hier' op vele bijzondere plekken.

Beemster Keyser, Middenweg 148 te Middenbeemster. Kaarten à 15 euro reserveren via: info@wiewatwaarop49.nl of 0654667049.