Succes voor de dames van Turncentrum Waterland in België
Succes voor de dames van Turncentrum Waterland in België (Foto: aangeleverd)

Turncentrum Waterland succesvol op Internationaal toernooi in België!!

PURMEREND-BEEMSTER - In het weekend van 23 en 24 november namen drie teams van Turncentrum Waterland deel aan de Michel Wanten Cup in Heusden-Zolder in België. Het eerste team van Turncentrum Waterland behaalde zaterdag het brons, daarnaast won Verena Sens het goud in het individueel klassement en Rosalie de Boer het brons. Bij de toestelfinales werden op zondag maar liefst 6 medailles in de wacht gesleept: 2x goud, 2x zilver en 2x brons.

Succes voor Turncentrum Waterland

Aan het toernooi, dat voor de 16e keer georganiseerd werd, deden turnsters mee uit België, Duitsland, Portugal en Nederland. Turncentrum Waterland nam voor de 2e keer deel en had dit jaar maar liefst drie teams afgevaardigd. Het eerste team begon met de tegenvaller dat gastturnster Paulien Bos van TT Langedijk helaas geblesseerd moest afhaken na de podium training. Met het systeem dat een team uit 4 turnsters bestond en dat per toestel steeds de beste 3 cijfers telden betekende dat voor de overgebleven 3 turnsters Caitlin Veerman, Danielle Klinkhamer en Verena Sens dat zij zich eigenlijk geen fouten konden permitteren. Zij startten op het onderdeel balk en helaas hadden alle drie de teams wat moeite om zich staande te houden en moesten er diverse vallen geïncasseerd worden. Verrassing van de wedstrijd was hier Yolin Kramer die met een uitgekiend programma en een uitstekende uitvoering het hoogste cijfer van alle deelneemsters wist te behalen. Zij plaatste zich hiermee voor de toestelfinales evenals Verena Sens.

Bij het onderdeel sprong werd door de hele delegatie optimaal gepresteerd. Danielle Klinkhamer behaalde voor het team de beste score met een 12.4 voor een geslaagde overslag salto en plaatste zich hiermee voor de toestelfinales.

In het eindklassement was het eerste team van Turncentrum Waterland goed voor een bronzen plak, de beide andere teams eindigden op een keurige 5e en 6e plaats. In het individueel klassement won Verena Sens het goud en Rosalie de Boer het brons.

Bij de toestelfinales had Turncentrum Waterland deelneemsters op alle onderdelen. Rosalie de Boer won zilver op het onderdeel brug, bij balk werden door alle deelneemsters goede oefeningen neergezet, maar waren Verena en Yolin dankzij hun moeilijker programma en zeer stabiele uitvoering hier de nummers 1 en 2. Bij het onderdeel vloer was Verena onaantastbaar en won met een punt verschil van de Portugese Mathilde Cathanheira. Danielle overstrekte helaas haar knie in de eerste serie en moest daardoor genoegen nemen met het brons. Danielle kon hierdoor ook niet voluit op het onderdeel sprong, maar wist ook hier een bronzen medaille te behalen.Met het brons voor het team en de acht individuele medailles is de missie bij de Michel Wanten Cup zeer geslaagd gebleken.

Afbeelding