Oer-Hollands veenlandschap, Kerkemeertje in Eilandspolder.
Oer-Hollands veenlandschap, Kerkemeertje in Eilandspolder. (Foto: Klaas Ros)

Varen door oer-Hollands veenlandschap

REGIO - Natuurliefhebbers kunnen zondagochten 8 december aan boord stappen en meevaren door een oer-Hollands veenlandschap vlak bij Alkmaar. Vanuit de fluisterboot is de natuur van Eilandspolder een ware belevenis.

Een gids van Landschap Noord-Holland begeleidt de tocht en zal er alles over vertellen.Onderweg geniet is te genieten van sloten en meertjes vol smienten, die overdag liggen te rusten en zich 's nachts tegoed doen aan het sappige gras in de weilanden. Het zijn schitterende eenden die, opgejaagd door een roofvogel, voor een fraaie vliegshow kunnen zorgen. Ook zitten er af en toe grote aantallen goudplevieren. Ze zijn mooi te zien vanaf het water, tussen het wuivende, goudkleurige riet door. Een schilderachtig plaatje!

Deze excursie is ook geschikt voor kinderen. De vaartocht is van 11.00 tot 13.00 uur en start bij het Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a in Driehuizen. Volwassenen betalen 15 euro, kinderen 10. Donateurs betalen 10 euro en kinderen van donateurs 7,50. Een plek aan boord reserveren kan via www.gaatumee.nl.