De Groene Zwaan viert feest
De Groene Zwaan viert feest (Foto: archief Rodi Media)

Stichting De Groene Zwaan viert jubileum

DE RIJP - Stichting De Groene Zwaan viert op zaterdag 22 december haar vijftigjarig bestaan. Na de grondige restauratie van de monumentale panden vorig jaar is dit opnieuw een gedenkwaardige mijlpaal. Het bestuur wil hier dan ook uitgebreid bij stilstaan.

De voormalige Lutherse kerk werd in 1969 verkocht aan de Stichting De Groene Zwaan, die specifiek was opgericht om het verval te stoppen en de kerk te redden. Een voorwaarde was dat het gebouw ook een kerkfunctie diende te houden waardoor, na de ingrijpende verbouwing/restauratie die volgde en waarvoor veel dorpsgenoten de handen uit de mouwen staken, onder meer de preekstoel is gebleven.

Oproep voor foto's etc.

Behalve kerk echter wilde de stichting dat het gebouw een plaats zou zijn voor culturele activiteiten, cursussen etc. In 1970 was de restauratie van het gebouw voltooid en begon een nieuw hoofdstuk voor De Groene Zwaan. Momenteel leidt het een bloeiend bestaan als sociaal en cultureel centrum, waar bijna ieder in Graft-De Rijp en omgeving wel een paar mooie herinneringen heeft liggen.

Vanaf vier uur is De Groene Zwaan open voor alle oud-Zwaners en andere belangstellenden. Om herinneringen op te halen, bij te praten in een informele sfeer en bijzondere items uit het verleden te bekijken. Er is een film, er zijn oude posters, boekjes, krantenartikelen e.d. 's Avonds is er een gezamenlijke stamppotmaaltijd waarvoor slechts 50 plaatsen beschikbaar zijn. Vrijwilligers en oud-vrijwilligers kunnen hiervoor reserveren vòòr 19 december via info@degroenezwaan.nl.

Feest

Daarna barst er een feest los met een geweldige band, met muziek uit de jaren '60, '70 en '80.

Oproep

De Groene Zwaan doet ook een oproep: Wie heeft er nog oude foto's, posters en ander materiaal dat de moeite waard is om tentoon te stellen? Laat het weten via info@degroenezwaan.nl.