Agnes van Laar
Agnes van Laar (Foto: aaangeleverd)

Kaarslicht Kerstconcert met Agnes van Laar

SCHERMERHORN - Uitbundig spelplezier en muzikaal vakmanschap zijn de kracht van The Spirit of Gambo. Op zaterdag 21 december zijn ze te beluisteren in de Grote Kerk van Schermerhorn. Voor deze gelegenheid neemt het ensemble de jonge sopraan Agnes van Laar mee, bekend van onder andere het Grachtenfestival Amsterdam.

Op het programma staan naast Engelse madrigalen vooral Kerstmuziek uit Engeland en Duitsland uit het begin van de 17e eeuw (de tijd dat de Grote Kerk Schermerhorn werd gebouwd) en een cyclus van Kerstliederen uit verschillende landen (Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje).

De Spirit of Gambo speelt op prachtige, speciaal voor het ensemble gebouwde viola's de gamba. De beschilderde instrumenten met gebeeldhouwde dierenkoppen zijn een lust voor het oog. Het ensemble was ooit op TV bij Podium Witteman. Hun nieuwste CD is net onderscheiden met een hoge onderscheiding, de Diapason d'Or.

Informatie

Aanvang is 20.15 uur, entree € 17,50 (incl. 2x koffie/thee). Tickets en meer info: https://www.grotekerkschermerhorn.nl/agenda/

Afbeelding
Afbeelding