Shoppingmarkt in Alkmaarse binnenstad.
Shoppingmarkt in Alkmaarse binnenstad. (Foto: aangeleverd)

Shoppingmarkt in Alkmaarse binnenstad

ALKMAAR - De hele Alkmaarse binnenstad vormt zondag 7 juli het decor voor een shoppingmarkt. Deze dag is het weer voor de winkeliers van de binnenstad van Alkmaar mogelijk om hun waren op straat verkopen.

Marktkramen van de winkeliers en van de ambulante handel en snuisterij verkopers. De winkelstraten worden omgetoverd tot één grote markt, een gezellige bonte boel. Dit jaar is het alweer het vijfde jaar dat de markt georganiseerd gaat worden en inmiddels is de eerste zondag van juli voor velen al een vertrouwde dag, dat hun favoriete winkel met zijn aanbiedingen buiten voor de winkel staat.

Surinaamse broodjes

Schoenen, kleding, sieraden, babykleertjes, tassen, overheerlijke Surinaamse broodjes beheersen de Alkmaarse straten. Gezellige muziek gemaakt door Dixieland orkestjes, voor de allerkleinste fietst er een zingende mini Draaimolentje rond en op het Waagplein staat een mooie draaimolen. De organisatie is er ook in geslaagd de ijsmakers van Looping Good te contracteren om in de Langestraat hun bijzondere ijs te maken. Bij Looping Good laat je je meenemen in de wereld van goed gevulde vibes, heerlijke ICE rollen met vers fruit gemaakt door vrolijke ijscomannen!

Prachtige vleugel

Speel je piano en wil je graag voor publiek spelen? Er staat de hele dag een prachtige vleugel voor je klaar om eens lekker te spelen en je mooiste stukken te laten horen! Uiteraard wordt er in de kaasstad tijdens de markt weer kaasblokjes uitgedeeld! Kortom weer een hele goede reden om zondag 7 juli gezellig met het hele gezin naar Alkmaar te komen. De markt begint al om 11 uur en is te vinden door de hele stad!