Gortemaker Algra Feenstra ontwerpt het nieuwe ziekenhuis voor Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar.
Gortemaker Algra Feenstra ontwerpt het nieuwe ziekenhuis voor Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. (Impressie: aangeleverd)

Nieuwe ziekenhuis in beeld

ALKMAAR - Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) houdt donderdag 19 september om 16.00 uur een tentoonstelling van het werk van Gortemaker Algra Feenstra architects in Theater De Vest. Gortemaker Algra Feenstra ontwerpt het nieuwe ziekenhuis voor Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. De expositie wordt op donderdag 19 september feestelijk geopend om 16.00 uur. Het AIA nodigt u graag uit om bij deze opening aanwezig te zijn.

De tentoonstelling visualiseert de visie van Gortemaker Algra Feentra architects op het ontwerpen van de leefomgeving van de mens. De beleving staat hierbij centraal. Het activeren, bewegen, welbevinden en uitdagen van de gebruikers in deze leefomgeving vormen hierbij het uitgangspunt. Aan de hand van deze thema's en een weergave van de projecten van G.A.F. architects, waaronder een aantal gezondheidszorggebouwen zoals Noordwest Ziekenhuis, UZ Leuven te Belgiƫ en Sint Antonius te Utrecht. Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling op 19 september 2019 geven Maurits Algra en Femke Feenstra, beide architect-directeur G.A.F. architects, een lezing 'Architectuur gaat over mensen'. Daarna verricht Pieter Dijkman, wethouder gemeente Alkmaar, de opening van de tentoonstelling. Toegang is gratis.

De tentoonstelling is verder te zien van 20 september tot en met 6 oktober 2019.