Jonge mantelzorgers welkom in Outdoorpark Alkmaar.
Jonge mantelzorgers welkom in Outdoorpark Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

Dag van de Jonge Mantelzorger

ALKMAAR – Het Mantelzorgcentrum houdt zaterdag 15 juni de Dag van de Jonge Mantelzorger. Voor veel jonge mantelzorgers is het de gewoonste zaak van de wereld. Ze groeien op in een gezin met zorg en staan er vaak zelf niet bij stil dat dit bijzonder is. Maar hun situatie is wel bijzonder. Daarom zijn alle jonge mantelzorgers (van 6 – 24 jaar) uit gemeente Alkmaar, Bergen en Castricum op 15 juni van harte welkom bij Outdoorpark Alkmaar. Hier kunnen ze even hun zorgen vergeten en lekker ontspannen. Jonge mantelzorgers melden zich via info@mantelzorgcentrum.nl

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met een gezinslid die hulp nodig heeft. Dit kan een ouder, broer of zus zijn. Het gezinslid heeft een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, een psychische aandoening of een verslaving. Jonge mantelzorgers zijn vaak onzichtbaar en worden niet altijd herkend als mantelzorgers. Mantelzorgen is namelijk niet alleen het zorgen voor een ander in de vorm van praktische en emotionele steun, maar ook zorgen maken om iemand.

Aanmelden

De Dag van de Jonge Mantelzorger is op zaterdag 15 juni van 13.30 tot 17.00 uur in Outdoorpark Alkmaar, Hertog Aalbrechtweg 4 in Alkmaar. De bijeenkomst is gratis voor jonge mantelzorgers uit gemeente Alkmaar, Bergen en Castricum dankzij subsidie vanuit de gemeenten. Op 14 juni organiseert het Mantelzorgcentrum een Dag van de Jonge Mantelzorg in Schagen en op 22 juni in Den Helder. Jonge mantelzorgers kunnen zich voor een van de drie dagen aanmelden.

Aanmelden is verplicht. Dat kan via info@mantelzorgcentrum.nl.