Nieuwe route voor fietsers en wandelaars rond het Olympiapark.
Nieuwe route voor fietsers en wandelaars rond het Olympiapark. (Foto: jan jong fotografie beeldproductie / Jan Jong)

Nieuwe routes door Olympiapark

ALKMAAR - Binnenkort is er een nieuwe fiets- en wandelroute door het Olympiapark. Een ontbrekende schakel in de aantrekkelijke fiets- en wandelroutenetwerken in het westelijk deel van Alkmaar wordt hiermee gerealiseerd.

Het vergroten van het groenareaal, het versterken van biodiversiteit en het verbeteren van recreatievoorzieningen in de gemeente krijgen hier vorm. De totale aanleg bestaat uit verschillende fasen, vanaf het gebied naast de Meent Bauerfeind tot aan camping Alkmaar. Een gedeelte van de route wordt langs de Kromme Sloot aangelegd. Wethouder Pieter Dijkman: "Dit karakteristieke oer Hollandse gebied is op dit moment vrijwel ontoegankelijk. Zo wordt het gebied veel beter beleefbaar én wordt Alkmaars erfgoed de Robonsbosmolen zichtbaar voor fietser en wandelaar."

Passage

De route gaat vanaf de Kromme Sloot verder langs de rand van het evenemententerrein. Na een smalle passage bij het gebouw van CBR, wordt aangesloten op het eerste stukje van de route dat al eerder is gerealiseerd. Na passage van de Hoeverweg zal de route ter hoogte van de Meent vervolgd worden in een aan te leggen parkstrook met natte natuur. Uiteindelijk sluit de route aan op de Meerweg.