Afbeelding
(Foto: )

Jarig Liereland viert feest

ALKMAAR - Dit jaar bestaat Openbare Basisschool Liereland vijfendertig jaar als Daltonschool. Dit vieren ze van 24 tot en met 29 mei 2019 met allerlei activiteiten. Deze staan in het teken van het thema Circus, dat begin mei van start is gegaan. Vrijdag 24 mei om 13.00 uur opent wethouder Elly Konijn als circusdirecteur de festiviteiten. Woensdag 29 mei wordt het feest afgesloten met een Fancy Fair, waarbij via een loterij ook mooie prijzen te winnen zijn.

De school heeft ter gelegenheid van het jubileum een nieuwe muurschildering gekregen. Deze is gemaakt is door graffitikunstenaar Sacha Wijn en geschonken door de Ouderraad. Ook is dit jaar de langgewenste voetbalkooi gerealiseerd, waarvoor onder andere de Leerlingenraad het geld bij elkaar heeft gespaard.

Schminken

Op de laatste dag voor het hemelvaartsweekend, woensdag 29 mei, is de Fancy Fair. Kinderen kunnen een spelletjeskaart kopen, zich laten schminken of hun haren laten vlechten, zich uitleven op het springkussen, iets eten in het 'restaurant', of taart proeven van de taartenbakwedstrijd. Er is een loterij met mooie prijzen en als hoofdprijs een shirt met handtekening van een AZ-voetballer. Iedereen is welkom om de Fancy Fair te bezoeken van 14.00 tot 16.30 uur.

Liereland is te vinden aan Toscanestraat 4 in Alkmaar. Meer informatie via www.obsliereland.nl.