Maarten Bakker.
Maarten Bakker. (Foto: Pim Seuren)

Maarten Bakker in Museum Jan Boon

DE RIJP – Museum Jan Boon toont in de maand juni tekeningen en aquarellen van Maarten Bakker uit De Rijp. Zijn werk is op zaterdag en zondag (13.00-17.00 uur) te zien. De opening is op zaterdag 1 juni om 16.00 uur en iedereen is hierbij welkom

Maarten Bakker (1969) kreeg het tekenen met de paplepel ingegoten. Als zoon van architect (en begenadigd tekenaar) Rens Bakker was hij vaak in diens atelier te vinden. Terwijl zijn vader aan het werk was, zat Maarten aan de andere kant van het tekenbord eindeloos vellen vol te tekenen met auto's, vrachtwagens, treinen, schepen en vogels. Maarten studeerde aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam, waar hij de richting advertising volgde. Een loopbaan als reclamemaker was het logische vervolg. Hij werkte in de afgelopen dertig jaar bij verschillende reclamebureaus in Amsterdam en Rotterdam, waar hij campagnes bedacht voor talloze opdrachtgevers. Tegenwoordig is Maarten creative director en mede-eigenaar van BVH, een Rotterdams reclamebureau. Hoewel het snel kunnen schetsen van ideeën in zijn vak handig meegenomen is, vormt het niet de hoofdmoot van Maartens dagelijkse werk; in de praktijk schrijft hij meer dan dat hij tekent.

Walhuis

Museum Jan Boon is gevestigd in Het Walhuis. De ingang van het museum bevindt zich aan de Rechtestraat, tussen de percelen 146 en 148. Gratis entree en gratis Jan Boon wandelroute.

Meer informatie via www.museumjanboon.nl.