Zoë, Fenna en Meike.
Zoë, Fenna en Meike. (Foto: aangeleverd)

Succes Saturna tijdens regiokampioenschappen

ALKMAAR - De meiden van Saturna kwamen afgelopen weekend in actie tijdens de regiokampioenschappen (4e en 5e divisie) in Amsterdam. Fenna, Meike en Zoë begonnen zaterdag 6 april in Amsterdam. De instappers D1 startten goed bij de sprong, turnden hele nette brugoefeningen, maar helaas ook wat puntjes laten liggen bij balk en vloer. De meiden hebben het hartstikke goed gedaan en Fenna is ook nog knap doorgestroomd naar de Districtskampioenschappen met een elfde plaats.

In de derde wedstrijd was het de beurt aan de pupillen 2 d1 Sterre en Julie. Ze begonnen allebei zeer sterk aan de wedstrijd en stonden er na drie toestellen goed voor. Helaas verliep de balk niet zoals gehoopt. En werd het aan het eind nog spannend of ze door zouden stromen.

Heel dicht

Tussen nummer elf en twintig zat het heel dicht bij elkaar wat het extra spannend maakte voor de doorstroming van Julie en Sterre. Uiteindelijk stroomde Julie net wel door en Sterre op minder dan 0,1 net niet. In de laatste wedstrijd mochten de jeugd 1 d1 Milou en Isabella en jeugd 1 d2 Louisa laten zien wat ze waard waren.

Warming up

Isabella blesseerde zich helaas bij de algemene warming up en heeft hierdoor een aangepaste wedstrijd gedraaid. Milou begon wat zenuwachtig op de vloer maar had de smaak daarna lekker te pakken. En dit resulteerde zelfs in een medaille op de vierde plaats. En hiermee stroomt ze ook door naar de districtkampioenschappen. Louisa mocht de laatste wedstrijd op zaterdag beginnen bij de balk, waar ze helaas begon met 2 vallen. Daarna heeft ze zichzelf goed herpakt en een hele nette vloeroefening laten zien. Bij sprong en brug helaas wat puntjes laten liggen, maar met twee herstellende flinke blaren op de brug heeft ze het goed gedaan.

Balk

Zondag begon Isa als junior 5e divisie haar wedstrijd netjes op balk. Ondanks één val, turnde ze strak en een prima score. Lisa en Iris eindigden als senioren 4e divisie het wedstrijdweekend en begonnen beide met een nette brugoefeningen. Op de balk turnde ze helaas niet zonder vallen en vloer een beetje rommelig, maakten ze dit nog even goed met het laatste toestel sprong. De meiden hebben het goed gedaan en Iris is knap als twaalfde doorgestroomd naar de districkampioenschappen.