De Alkmaarse sportkampioenen.
De Alkmaarse sportkampioenen. (Foto: Mike Bink fotografie)

Wereldkampioen Melanie Driessen nieuwe Alkmaarse Sportkampioen

ALKMAAR - In een uitverkochte Podium Victorie huldigde Alkmaar vrijdag 13 december haar Sportkampioenen. In vijf categorieën sportprijzen toegekend en sporters in het zonnetje gezet. Kampioen van de avond werd wereldkampioen calisthenics, Melanie Driessen. Zij mag zich een jaar lang Sportkampioen van Alkmaar noemen. Onder de leiding van presentator Rob Mooij ontvingen de genomineerden de eer die hen toebehoorde en werden de winnaars nog eens extra in het zonnetje gezet met een cheque van 500 euro .

Van de genomineerde Alkmaarse sporters, verdeeld over vijf categorieën, betraden maar liefst 13 sporters en sportploegen het podium. De winnende sportkampioenen werden bekend gemaakt door een zuil met foto van de winnaar te onthullen. Deze zuilen zijn een mini replica van de 3 meter hoge zuilen die een jaar lang te zien zijn in de eregalerij voor de ingang sportcomplex De Meent Bauerfeind.

Kampioenen

Winnaar van de avond werd Melanie Driessen, die dit jaar wereldkampioen calisthenics is geworden. Zij was vanwege haar sport in Dubai maar de voorzitter van de Calisthenics Bond nam de prijs vol enthousiasme namens haar in ontvangst. De jonge spintster Thalissa Wijkstra werd verkozen door winnend sporttalent. Het langebaan team van de Alkmaarsche IJsclub werd aangewezen als winnend sportteam. Jean Paul Montanus werd verkozen tot winnaar in de categorie Aangepast Sporten, hij zal op de Paralympische Spelen in Tokyo voor Nederland uitkomen op het onderdeel tafeltennis. Mark Smith van Ping Pong Alkmaar kreeg de Hart voor de Sport Award.